مهرداد کوروش نیا:
استعدادهای درخشانی در سیستان و بلوچستان وجود دارد
استان سرشار از استعدادهای پرتلاش و بی نظیر در تئاتر 2
استان سرشار از استعدادهای پرتلاش و بی نظیر در تئاتر 3
مهرداد کوروش نیا، عضو هیئت داوران سی و چهارمین جشنواره تئاتر سیستان و بلوچستان گفت: در این استان، استعدادهای پرتلاش و بی نظیری در حوزه فرهنگ و هنر به خصوص هنرهای نمایشی وجود دارد و از طرفی هم تلاش های مسئولان استان که با وجود مشکلات، چراغ فرهنگ و هنر را روشن دارند، ستودنی است.
به گزارش خبرنگار ایران تئاتر از سیستان و بلوچستان، مهرداد کورش نیا داور سی و چهارمین جشنواره تئاتر سیستان و بلوچستان؛ گفت: این خطه کهن سرشار از استعدادهای ناب، جذاب، پرتلاش و بی نظیری در رشته های هنری به ویژه تئاتر است، ظرفیت هایی که هیچ کمبودی از نظر تخصص ندارند، فقط در برخی تکنیک ها نیاز به ارائه آموزش های تکمیلی است.
وی بیان کرد: انتظار می رود هنرمندان استان برای موضوع نمایشنامه ها از داستان های بومی و اقلیم منطقه استفاده کنند و اگر می خواهند مدرن و به روز باشند، سعی شان بر این باشد که در فرم باشد نه مضمون لذا در همین راستا از مضامین بومی استفاده شود اما مدرن رفتار کنند.
جشنواره ها پدیده ای مفید برای تئاتر
کورش نیا گفت: لباس سیستانی و بلوچ و دیگر اقوام از مفهوم عمیق هویت و فرهنگ می آید و فرهنگ نیز از کثرت به وحدت رسیدن است که می طلبد به این مهم در آثار نمایشی توجه شود ما باید یادآورشد.
وی با اشاره به اینکه جشنواره، رقابتواره نیست، بلکه بهانه ای برای دور هم بودن، همدلی و کسب تجربه است، ادامه داد: جشنواره ها بستری برای دور هم جمع شدن هنرمندان و ایجاد تعامل و آشنایی بیشتر بین آنان و دیدن آثار همدیگر است بنابراین می شود از آن به عنوان پدیده لازم و مفید یاد کرد.
داور جشنواره سی و چهارم اظهار داشت: در شهرستان ها بچه های بسیار با استعداد و با پشتکار وجود دارد و به نوعی حسرت برانگیزند اما در امر آموزش برای آنها کوتاهی شده و نمی توان نمایش های تولیدی را بابت وجود ضعف بازخواست کرد و باید بستری بری آموزش این استعداد ها فراهم شود.
سیاستگذاری مرکز هنرها متنی باشد
مهرداد کوروش نیا افزود: کمبود متن بزرگترین مشکل در تئاتر استان ها است و باید دید چقدر اقدامات علمی و آموزش برای رفع آن انجام شده که بعد گروه ها را بابت ضعف متون یا آثار باز خواست کرد که بخشی از این مشکل استانها به متولین و سیاست گذاران این حوزه برمی گردد زیرا باید گروه ها را تشویق کنند تا به سمت متونی که دراماتیک ترند روی ببرند.
وی اظهار داشت: یکی از راهکارهای حل این مشکل در وحله اول سیاست گذاری مرکز هنرهای نمایشی برای انجام برنامه ریزی دقیق و متمرکز برای نمایشنامه نویسی است و وحله دوم خود هنرمندان باید برای رفع ضعف خود کار کنند و نباید فراموش کرد که روابط همیشه دو طرف است و برای برگزاری این دوره ها هم انجمن نمایش استان ها و هم مرکز هنرها مسئول هستند و باید دو طرف بری تحقق آن تلاش شود.
امروز فضای مجزی وجود دارد و می توان به صورت مجزی به آسانی از وجو دمدرس های خوب بهره برد و هزینه زیادی هم ندارد و در این بخش نیز انجمن نمایش کوتاهی کرده و باید پیگیر برگزاری آن باشند و بعد از این در صورت وجود امکانات مدرسان به صورت حضوری دعوت شوند.