جشنواره سی و چهارم تئاتر سیستان و بلوچستان برگزیدگان خود را شناخت
تئاتر می تواند صدای مردم باشد 2
تئاتر می تواند صدای مردم باشد 3
تئاتر می تواند صدای مردم باشد 4
تئاتر می تواند صدای مردم باشد 5
تئاتر می تواند صدای مردم باشد 6
تئاتر می تواند صدای مردم باشد 7
تئاتر می تواند صدای مردم باشد 8
تئاتر می تواند صدای مردم باشد 9
تئاتر می تواند صدای مردم باشد 10
تئاتر می تواند صدای مردم باشد 11
تئاتر می تواند صدای مردم باشد 12
تئاتر می تواند صدای مردم باشد 13
تئاتر می تواند صدای مردم باشد 14
تئاتر می تواند صدای مردم باشد 15
تئاتر می تواند صدای مردم باشد 16
تئاتر می تواند صدای مردم باشد 17
تئاتر می تواند صدای مردم باشد 18
تئاتر می تواند صدای مردم باشد 19
تئاتر می تواند صدای مردم باشد 20
تئاتر می تواند صدای مردم باشد 21
تئاتر می تواند صدای مردم باشد 22
تئاتر می تواند صدای مردم باشد 23
تئاتر می تواند صدای مردم باشد 24
تئاتر می تواند صدای مردم باشد 25
تئاتر می تواند صدای مردم باشد 26
تئاتر می تواند صدای مردم باشد 27
تئاتر می تواند صدای مردم باشد 28
تئاتر می تواند صدای مردم باشد 29
تئاتر می تواند صدای مردم باشد 30
تئاتر می تواند صدای مردم باشد 31
تئاتر می تواند صدای مردم باشد 32
تئاتر می تواند صدای مردم باشد 33
تئاتر می تواند صدای مردم باشد 34
تئاتر می تواند صدای مردم باشد 35
تئاتر می تواند صدای مردم باشد 36
تئاتر می تواند صدای مردم باشد 37
تئاتر می تواند صدای مردم باشد 38
تئاتر می تواند صدای مردم باشد 39
تئاتر می تواند صدای مردم باشد 40
تئاتر می تواند صدای مردم باشد 41
تئاتر می تواند صدای مردم باشد 42
تئاتر می تواند صدای مردم باشد 43
تئاتر می تواند صدای مردم باشد 44
تئاتر می تواند صدای مردم باشد 45
تئاتر می تواند صدای مردم باشد 46
تئاتر می تواند صدای مردم باشد 47
تئاتر می تواند صدای مردم باشد 48
نمایش "دومینو" و "وقتی ستاره درمیاد" به عنوان آثار برگزیده جشنواره سی و چهارم تئاتر سیستان و بلوچستان به جشنواره بین المللی تئاتر فجر معرفی شدند.
به گزارش خبرنگار ایران تئاتر در سیستان و بلوچستان، سی و چهارمین جشنواره تئاتر استان سیستان و بلوچستان از 28 تا 30 آبان در زاهدان برگزار شد و در آیین اختتامیه برگزیدگان این رویداد هنری معرفی شدند.
عبدالسلام بلوچ زاده در آیین پایانی سی و چهارمین جشنواره تئاتر استانی بیان کرد: تئاتر می تواند صدای بی صدایان و صدای عطشناک هامون و اندوهناک تفتان باشد، این رسالت هنرهای نمایشی است.
وی با بیان این که زنگار بر آیینه تئاتر افتاده است، افزود: باید ببینیم که آیا بعد از حدود یک قرن فعالیت تئاتر در کشور و نیم قرن در سیستان و بلوچستان آیا توانسته ایم برای آن هویت ایرانی و در مقیاس کوچک تر با توجه به فرهنگ کهن این خطه متمدن، هویت بومی برای آن تعریف کنیم.
این مقام مسئول اضافه کرد: نقش آموزش های آکادمیک و دانشگاهی در توسعه تئاتر در استان ها به خصوص در دانشگاه هایی که رشته تئاتر تدریس می شود، قابل تامل است.
وی با بیان این که کمتر از انگشتان یک دست نشریه علمی پژوهشی در حوزه تئاتر در کشور وجود دارد، گفت: با همه این اوصاف آن هایی که چراغ تئاتر را روشن نگهداشته اند هنرمندان بی ادعای انجمن هنرهای نمایشی بودند که زحماتشان به ویژه در برپایی با شکوه این جشنواره جای تقدیر دارد.
نقش بی بدیل هنرهای نمایشی در کاهش آسیب های اجتماعی
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری گفت: هنر به ویژه تئاتر می تواند در کاهش آسیب های اجتماعی در جامعه نقش تاثیرگذاری ایفا کند.
لیلا سایگانی نیز بیان کرد: نقش هنر به ویژه تئاتر در کاهش آسیب های اجتماعی بر هیچ کس پوشیده نیست و از آنجایی که هنرهای نمایشی بیشتر در ذهن می ماند، تاثیر دوچندانی نیز می تواند در جامعه به ویژه بین نسل نوجوان و جوان به همراه داشته باشد.
این مقام مسئول اضافه کرد: در شرایط کنونی که فضای مجازی بر ذهن و رفتار مردم به ویژه نوجوانان و جوانان تاثیر گذار است، رسالت هنرمندان در کاهش آسیب های اجتماعی ناشی از فضای افسار گسیخته مجازی سنگین تر می شود.
وی گفت: هنرمندان استان نیاز به حمایت مالی دارند، تمام سعی ما این است که در این رابطه بتوانیم گام های مثمری برداریم، در سفر رئیس جمهور به استان دغدغه های این عزیزان به صورت جدی پیگیری خواهد شد.
هنرمندان استان به سختی کار می کنند
سلمان صالح زهی پیشکسوت تئاتر استان نیز در این مراسم گفت: شرایط انجام فعالیت های هنری به خصوص هنر نمایش در استان بسیار سخت شده و هنرمندان سیستان و بلوچستان در این شرایط سخت با جان و دل پی کار مانده اند و عرصه را خالی نکرده اند و باید قدر آنان را دانست.
سلمان صالح زهی افزود: تئاتر هنر تعالی و آینده ساز است و می تواند به خوبی مسیر یک جامعه را تغییر دهد لذا باید این هنر را ارج نهاد و از هنرمندان عرصه هنرهای نمایشی برای تولید آثار فاخر حمایت کرد تا چراغ سالن های نمایش خاموش نشود.
وی بیان کرد: جشنواره سی و چهارم استان با مشکلات و مشقت فراوانی به سرانجام خود رسید و در این مسیر هنرمندان با تمام وجود برای برگزاری آن در این شرایط تلاش کردند و باید به آنان دستمریزاد گفت و قدردانی کرد.
معرفی برگزیدگان سی و چهارمین جشنواره استانی تئاتر سیستان و بلوچستان
بر اساس آرای هیئت داوران سی و چهارمین جشنواره استانی تئاتر، متشکل از مهرداد کورش نیا، غریب منوچهری و نظیر برهانزهی پس از بررسی ۹ اثر راه یافته به این جشنواره، برگزیدگان بخش های مختلف معرفی و در آیین پایانی تقدیر شدند.
بر این اساس لوح تقدیر و هدیه نقدی جشنواره به شهریار شهرکی بازیگر خردسال نمایش "دومینو" ، پرویز باقری بازیگر پیشکسوت "سردباد"، محمد الیاسی برای گریم نمایش "صدای ابلهان" و عباس برازنده برای نور صحنه "بهشت حکیمداد" اهدا شد.
همچنین لوح تقدیر و هدیه نقدی در بخش گروه بازی سازان، به نمایش اپرای سیاوش و صدای ابلهان، لوح تقدیر و هدیه نقدی به دلیل تلاش های صادقانه برای تولید یک اثر با گروهی جوان از شهرستانی کم برخوردار به "صدای ابلهان" به کارگردانی عبدالرحمن نورزهی از بمپور تعلق گرفت.
در بخش پوستر و بروشور، لوح تقدیر و هدیه نقدی به مهدی رخشانی برای نمایش "سردباد" اهدا و منصور قادری برای نمایش "دومینو" به عنوان برگزیده معرفی شد، در بخش طراحی گریم اما هیئت داوران هیچ انتخابی نداشتند.
در بخش لباس، دلارام مالکی، نگین گنجعلی و سارا کیخا برای نمایش "اپرای سیاوش" برگزیده شدند، در قسمت موسیقی لوح تقدیر و هدیه نقدی به کورش رفعت آهنگساز نمایش های "سردباد" و "وقتی ستاره درمیاد" اختصاص یافت، رتبه برگزیده، دیپلم افتخار و هدیه نقدی این بخش نیز به حمیدرضا گلشاهی آهنگساز نمایش "اپرای سیاوش" تعلق گرفت.
در بخش طراحی صحنه لوح تقدیر و هدیه نقدی به ناصر عبداللهی طراح نمایش "صدای ابلهان" و رتبه برگزیده، دیپلم افتخار و هدیه نقدی به مسعود نوری طراح صحنه نمایش "وقتی ستاره درمیاد" اختصاص پیدا کرد، بخش طراحی نور هیچ انتخابی نداشت.
در قسمت بازیگری زن، لوح تقدیر و هدیه نقدی به یاسمین سالارزایی بازیگر "وقتی ستاره درمیاد" و ام ابیها مکسانی از نمایش "صدای ابلهان" ، رتبه سوم به مهیا مودی بازیگر "تکه های سنگین سرب" و سوسن بخشی برای "سردباد"، مقام دوم به سارا کیخا بازیگر "اپرای سیاوش" و ندا حبیبی از "بهشت حکیمداد" و رتبه اول به مهشید کیخا بازیگر نمایش "وقتی ستاره درمیاد" تعلق گرفت.
در بخش بازیگری مرد، روح الله کیخا شهری بازیگر نمایش "وقتی ستاره درمیاد" و امین میرشکار برای "تکه های سنگین سرب" لوح تقدیر و هدیه نقدی، امیرحسین خان یار بازیگر "وقتی ستاره درمیاد" و مرتضی مودی برای "دومینو" مقام سوم، ارسلان محبی و پوریا جلاوند بازیگران "دومینو" رتبه دوم و محسن ابراهیمی بازیگر "وقتی ستاره درمیاد" مقام اول را ازآن خود کردند.
در قسمت نمایشنامه نویسی محسن عظیمی نویسنده نمایش "وقتی ستاره درمیاد" رتبه سوم، ابوالفضل هاشمی نویسنده "سردباد" مقام دوم و ارسلان محبی برای نمایش "دومینو" رتبه اول را کسب کردند.
در بخش کارگردانی لوح تقدیر و هدیه نقدی به امین رخشانی کارگردان "تکه های سنگین سرب"، رتبه سوم به مرتضی مودی برای "سردباد"، مقام دوم به مهشید کیخا کارگردان "وقتی ستاره درمیاد" و رتبه اول به پوریا جلاوند برای نمایش "دومینو" اختصاص یافت.
گفتنی است؛ طبق انتخاب هیئت داوران ۲ نمایش "دومینو" و "وقتی ستاره درمیاد" به عنوان آثار برگزیده این رویداد جهت معرفی به جشنواره بین المللی تئاتر فجر معرفی شدند.