در حال بارگذاری ...
...

داور سی و چهارمین جشنواره تئاتر سیستان و بلوچستان:

جوانان سرمایه‌های آتی تئاتر استان‌ها هستند

غریب منوچهری متولد سال ۵۲ در پارس آباد مغان است و تحصیلات خود را در مقطع کارشناسی ارشد کارگردانی تئاتر به پایان رساند، علاقه شدید او به هنر نمایش سبب شد تا سال ۶۵ در ۱۳ سالگی با نگارش نمایشنامه "حسود نادان" به همراه بازیگری و کارگرانی در همین نوشته خود حرکت مسیر جاده پر فراز و نشیب تئاتر را آغاز کند.

غریب منوچهری متولد سال 52 در پارس آباد مغان است و تحصیلات خود را در مقطع کارشناسی ارشد کارگردانی تئاتر به پایان رساند، علاقه شدید او به هنر نمایش سبب شد تا سال 65 در 13 سالگی با نگارش نمایشنامه "حسود نادان" به همراه بازیگری و کارگرانی در همین نوشته خود حرکت مسیر جاده پر فراز و نشیب تئاتر را آغاز کند.

به گزارش خبرنگار ایران تئاتر از سیستان و بلوچستان، او که این روزها به عنوان عضو هیات داوران آثار سی و چهارمین جشنواره تئاتر سیستان و بلوچستان را داوری می کند، می گوید: جوانان سرمایه های آتی تئاتر استانها هستند و جشنواره ها همیشه بستری برای کشف استعدادهای جوان و تشویق و ترغیب آنها برای یاد گرفتن و حضور در صحنه ها به شمار می رود و کشف استعداد و معرفی هنرمندان جوان به جامعه هنری نیز در فراخوانهای جشنواره ها مورد تاکید است.

منوچهری می افزاید: تئاتر سیستان و بلوچستان دارای پیشینه ای درخشان با آثار به یادماندنی در سالهای گذشته است اما آنچه در جشنواره سی و چهارم سیستان و بلوچستان دیده می شود یک پوست اندازی به نظر میرسد که در  کمیت اکثر آثار دیده می شد و از طرفی حضور نوجوانان و جوانان در آثار جشنواره امید بخش روزهایی است که فردای درخشان تئاتر استان سیستان و‌ بلوچستان را نوید می دهد.

آموزش و یادگیری نکته اصلی تئاتر

این داور جشنواره استانی بیان می کند: اما این پوست اندازی و ظهور باید به نرمی و مراقبت ویژه همراه باشد که به هسته اصلی یعنی اصل تئاتر لطمه وارد نکند اما در کنار آن آموزش و ‌یادگیری به همراه  استفاده از تجارب بزرگان نکته اصلی و مهم این مراقبت هست که جوانان و‌ نوجوانان باید به این اصل دقت داشته باشند.

اون معتقد است: تئاتر و تمامی هنرهای دارای اصولی هستند که در صورت عدم رعایت این اصول و عدم توجه به یادگیری می تواند بسیار مخرب و زمان سوز باشد و تکرار اشتباهات ناشی از عدم توجه می تواند منجر به تحمل هزینه سنگین سرمایه نیروی انسانی و زمان باشد.

به گفته منوچهری در عصر حاضر بواسطه تکنولوژیهای جدید و وجود امکانات ارتباطی امر آموزش و استفاده از علم و تجربه اساتید را بسیار آسان شده است کافی است هنرمند جوان جوینده باشد و اراده کند چرا که تنها با یک جستجوی ساده می توان برای هر سوال پیش آمده دهها مقاله و مطلب پیدا کرد و یادگیری صحیح و دقیق کمک خواهد کرد که یک هنرمند جوان تئاتر فردایی با پشتوانه قوی داشته باشد.

غنیمت شمردن زیرساخت های انسانی و سخت افزاری

داور سی و چهارمین جشنواره تئاتر سیستان و بلوچستان می گوید: زیر ساختهای نرم افزاری نظیر ادمهای با تجربه و مطلع به همراه زیر ساختهای سخت افزاری مانند سالنهای تمرین و اجرا موجود را باید غنیمت شمرد و برای رشد صحیح و سریع از آنها بهره مند شد.

او بیان می کند: جوانترهای تئاتر در کنار آموزش لازم باید پرورش هم ببینند لذا اخلاق فردی و حرفه ای در این مسیر پرورش پیدا می کنند و عدول از حاشیه به متن موضوع ما را از بیراهه ها به راه اصلی هدایت میکند بنابراین تئاتر و سایر هنرها رسالتی والا دارند که در کنار تاثیر بر جامعه بر خود هنرمند هم اثر می‌گذارد.

غریب نوچهری در پایان می افزاید: امیدوارم نوجوانان و‌جوانهایی که امروز به بهانه جشنواره برگزار شده روی صحنه قدم گذاشته اند فردایی درخشان برای خود و منطقه خود ترسیم کنند.